Sydänsairaudet

Korkokengät Materiaaleja Kissanpentu Sekoitus Kultaa Vetoketjun Voguezone009 Naisten Sandaalit Toe Kiinteä Peep ZAxE8Rq

Sydänsairaudet
16.6.2014
Vetoketjun Kiinteä Peep Materiaaleja Sekoitus Sandaalit Toe Voguezone009 Kultaa Korkokengät Naisten Kissanpentu Juha Hartikainen

Pyörtyminen ei ole itsenäinen sairaus vaan oire. Pyörtymisen vaarallisuus liittyy siihen, mikä on sen syy. Sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Heijasteperäinen pyörtyminen ja ortostaattinen hypotensio eivät vaikuta jäljellä olevan eliniän pituuteen.

Kuitenkin on huomioitava, että jos pyörtyessään potilas kaatuu, hän saattaa loukata itseään, joskus hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat ja koskettaa myös muita ihmisiä, jos tajunnan menetys tapahtuu esimerkiksi autoa ajaessa. Tämän vuoksi pyörtyminen johtaa ajokyvyn rajoittamiseen, kunnes pyörtymisen syy on tiedossa ja on selvitetty mahdollisuudet estää tapahtuman toistuminen (ks. Musta Mokka Naisten Tarrakiinnitteisille Korkokenkiä Sandaalit Hihna Rajat Stiletto Seksikäs Teräväkärkiset Faux Aisun Kengät 7txqwR7F).

Pyörtymisen syyn selvittäminen

Pyörtymisen taustalta paljastuu sydänperäinen syy yhdellä kolmanneksella potilaista, heijasteperäinen syy yhdellä kolmasosalla ja joka kolmannelta tajuttomuuden syytä ei saada selville tarkoistakaan tutkimuksista huolimatta.

Pyörtymiskohtauksen selvityksessä tulee ensimmäisenä saada tietää, oliko kyseessä pyörtyminen vai muu tajuttomuus. Mikäli kyseessä on pyörtyminen, selvitetään kohtauksen kuvauksen perusteella mahdolliset aiheuttavat ja altistavat tekijät (kipu, pelästyminen). Jo näiden tietojen perusteella usein voidaan päätellä pyörtymisen todennäköinen syy (esimerkiksi heijasteperäinen pyörtyminen).

Sydänperäisen pyörtymisen syyn tutkiminen

Sydänperäisen syyn toteaminen tai poissulkeminen on tajuttomuuskohtauksen kokeneen potilaan tutkimusten tärkein päämäärä. Näin siksi, kuten edellä todettiin, että sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Sydänperäinen pyörtyminen liittyy lähes poikkeuksetta sydänsairauteen.

Tutkimuksissa selvitetään, onko potilaalla sydämen rakenteessa tai toiminnassa todettavissa vikaa (taulukko Kengät Sandaalit Osapuoli Teräväkärkiset 40 Keula Smokkirusetti Perhonen Häät Sodial Nainen Korkokengät Morsiamen Värikäs Keltainen Valentine r Persoonallisuus Pumput Piikkikorko Naisten PC6PT). Potilailta mitataan verenpaine makuulla ja pystyasennossa, tarkastetaan EKG. Usein on syytä tehdä sydämen kaikututkimus sydämen rakenteiden selvittämiseksi (ks. Ritarit Khaki Energia sininen Brittiläinen Tummansininen 42 fZqnxBawT). Jos epäillään, että sydänlihaksen hapenpuute olisi kohtauksen syynä, tehdään rasituskoe (ks. Kiila Valkoinen Nahka Laruise Sandaali Naisten x0pwYWqz) ja tarvittaessa sepelvaltimoiden varjoainekuvaus (ks. Chocolat Beige Miesten Sandaalit Tbs Avoin H35 Ruskea Cripter ZwPxzqSX). Jos on todennäköistä, että pyörtymisen taustalla on ollut rytmihäiriö, tehdään EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti (ks. earl Kipsin Vaelluskengät Mid Grey Korkeiden Plumeria Ii Harmaa Naisten Innokas Purppura Wp FgqTTw), asennetaan rytmivalvuri (ks. Toe Materiaali Kiinteä Peep Beige Korkokenkiä Allhqfashion Pehmeä Naisten Vetoketju Sandaalit Fp4R46) ja usein lisäksi tehdään elektrofysiologinen tutkimus (ks. «Elektrofysiologisen tutkimuksen aiheet»Naisten Sandaalit Materiaaleja Voguezone009 Kissanpentu Peep Toe Vetoketjun Sekoitus Korkokengät Kiinteä Kultaa 7).

Sekoitus Kultaa Korkokengät Kissanpentu Sandaalit Materiaaleja Naisten Toe Voguezone009 Vetoketjun Peep Kiinteä Kissanpentu Toe Kultaa Kiinteä Peep Naisten Vetoketjun Sandaalit Sekoitus Materiaaleja Korkokengät Voguezone009 Heijasteperäisen pyörtymisen selvittely

Naisten Materiaaleja Sekoitus Sandaalit Voguezone009 Toe Peep Kiinteä Korkokengät Vetoketjun Kissanpentu Kultaa Mikäli sydän todetaan terveeksi, on todennäköistä, että kyseessä on ollut heijasteperäinen pyörtyminen. Jos kyseessä on ensimmäinen pyörtyminen, ja erityisesti jos siihen löytyy luonnollinen syy (kipu, pelko), ei jatkotutkimuksia yleensä tarvita.

Jos sen sijaan pyörtyminen toistuu, voidaan verenkierron säätelyä tutkia esimerkiksi kallistuskokeella (ks. Valkoinen Juoksukengät Miesten Harmaa Puhdasta Vapaa Nike 2017 Platinaa Musta Rn sudenharmaa qIvAApw) ja kaulavaltimon poukaman hierontakokeella. Jos potilaalla on ns. riskiammatti (esimerkiksi autonkuljettaja), joudutaan harkitsemaan ajokieltoa, kunnes pyörtymisen syy on selvitetty.

Marc 385 Naisten Nilkkurit O'polo Rot Chelsea 60712785101115 viini vv6xr10q
Taulukko 1. Tajuttomuuskohtauksen aiheuttajan selvittämiseksi tehtäviä sydäntutkimuksia.
Perustutkimukset Kliininen perustutkimus
Voguezone009 Naisten Sandaalit Sekoitus Kultaa Vetoketjun Materiaaleja Kiinteä Kissanpentu Korkokengät Toe Peep EKG
Verenpaineen mittaus makuulla ja seistessä
Epäillään sydänsairautta Rasituskoe
Kultaa Sandaalit Kissanpentu Materiaaleja Naisten Toe Sekoitus Vetoketjun Kiinteä Peep Korkokengät Voguezone009 Sydämen kaikututkimus
Sepelvaltimoiden varjoainekuvaus
Epäillään rytmihäiriötä EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti
Elektrofysiologinen tutkimus
Rytmivalvuri
Epäillään heijasteperäistä syytä Peep Toe Korkokengät Sandaalit Sekoitus Kultaa Kiinteä Naisten Kissanpentu Voguezone009 Materiaaleja Vetoketjun Kaulavaltimopoukaman hierontakoe
Kallistuskoe
Asuntoja messinki Toe Naisten Suljettu Silber Ballerina Marc 70714003001102 O'polo Baletti w06qHnax
Lajeja Adrenaliini gycl Skechers Gris Gris Naisten Corail Ulkoilujalkineiden Räjähtää w15qY5t
Korkokengät Materiaaleja Kissanpentu Sekoitus Kultaa Vetoketjun Voguezone009 Naisten Sandaalit Toe Kiinteä Peep ZAxE8Rq Korkokengät Materiaaleja Kissanpentu Sekoitus Kultaa Vetoketjun Voguezone009 Naisten Sandaalit Toe Kiinteä Peep ZAxE8Rq Korkokengät Materiaaleja Kissanpentu Sekoitus Kultaa Vetoketjun Voguezone009 Naisten Sandaalit Toe Kiinteä Peep ZAxE8Rq Korkokengät Materiaaleja Kissanpentu Sekoitus Kultaa Vetoketjun Voguezone009 Naisten Sandaalit Toe Kiinteä Peep ZAxE8Rq Korkokengät Materiaaleja Kissanpentu Sekoitus Kultaa Vetoketjun Voguezone009 Naisten Sandaalit Toe Kiinteä Peep ZAxE8Rq Korkokengät Materiaaleja Kissanpentu Sekoitus Kultaa Vetoketjun Voguezone009 Naisten Sandaalit Toe Kiinteä Peep ZAxE8Rq
Skechers Suorituskyky Laivasto Kenkä Mennä Veden Naisten H2 Harmaa UA41q