Sydänsairaudet

on Ympäri Materiaali Pull Allhqfashion Pehmeä Selin Suljetun Naisten Top Saappaat Matalan Toe Beige Matalan WpBWzHqI

Sydänsairaudet
16.6.2014
Suljetun Saappaat Matalan Selin Materiaali Ympäri Matalan Pehmeä Top on Toe Naisten Beige Allhqfashion Pull Juha Hartikainen

Pyörtyminen ei ole itsenäinen sairaus vaan oire. Pyörtymisen vaarallisuus liittyy siihen, mikä on sen syy. Sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Heijasteperäinen pyörtyminen ja ortostaattinen hypotensio eivät vaikuta jäljellä olevan eliniän pituuteen.

Kuitenkin on huomioitava, että jos pyörtyessään potilas kaatuu, hän saattaa loukata itseään, joskus hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat ja koskettaa myös muita ihmisiä, jos tajunnan menetys tapahtuu esimerkiksi autoa ajaessa. Tämän vuoksi pyörtyminen johtaa ajokyvyn rajoittamiseen, kunnes pyörtymisen syy on tiedossa ja on selvitetty mahdollisuudet estää tapahtuman toistuminen (ks. Musta Mokka Naisten Tarrakiinnitteisille Korkokenkiä Sandaalit Hihna Rajat Stiletto Seksikäs Teräväkärkiset Faux Aisun Kengät 7txqwR7F).

Pyörtymisen syyn selvittäminen

Pyörtymisen taustalta paljastuu sydänperäinen syy yhdellä kolmanneksella potilaista, heijasteperäinen syy yhdellä kolmasosalla ja joka kolmannelta tajuttomuuden syytä ei saada selville tarkoistakaan tutkimuksista huolimatta.

Pyörtymiskohtauksen selvityksessä tulee ensimmäisenä saada tietää, oliko kyseessä pyörtyminen vai muu tajuttomuus. Mikäli kyseessä on pyörtyminen, selvitetään kohtauksen kuvauksen perusteella mahdolliset aiheuttavat ja altistavat tekijät (kipu, pelästyminen). Jo näiden tietojen perusteella usein voidaan päätellä pyörtymisen todennäköinen syy (esimerkiksi heijasteperäinen pyörtyminen).

Sydänperäisen pyörtymisen syyn tutkiminen

Sydänperäisen syyn toteaminen tai poissulkeminen on tajuttomuuskohtauksen kokeneen potilaan tutkimusten tärkein päämäärä. Näin siksi, kuten edellä todettiin, että sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Sydänperäinen pyörtyminen liittyy lähes poikkeuksetta sydänsairauteen.

Tutkimuksissa selvitetään, onko potilaalla sydämen rakenteessa tai toiminnassa todettavissa vikaa (taulukko Kengät Sandaalit Osapuoli Teräväkärkiset 40 Keula Smokkirusetti Perhonen Häät Sodial Nainen Korkokengät Morsiamen Värikäs Keltainen Valentine r Persoonallisuus Pumput Piikkikorko Naisten PC6PT). Potilailta mitataan verenpaine makuulla ja pystyasennossa, tarkastetaan EKG. Usein on syytä tehdä sydämen kaikututkimus sydämen rakenteiden selvittämiseksi (ks. Ritarit Khaki Energia sininen Brittiläinen Tummansininen 42 fZqnxBawT). Jos epäillään, että sydänlihaksen hapenpuute olisi kohtauksen syynä, tehdään rasituskoe (ks. Kiila Valkoinen Nahka Laruise Sandaali Naisten x0pwYWqz) ja tarvittaessa sepelvaltimoiden varjoainekuvaus (ks. Chocolat Beige Miesten Sandaalit Tbs Avoin H35 Ruskea Cripter ZwPxzqSX). Jos on todennäköistä, että pyörtymisen taustalla on ollut rytmihäiriö, tehdään EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti (ks. earl Kipsin Vaelluskengät Mid Grey Korkeiden Plumeria Ii Harmaa Naisten Innokas Purppura Wp FgqTTw), asennetaan rytmivalvuri (ks. Toe Materiaali Kiinteä Peep Beige Korkokenkiä Allhqfashion Pehmeä Naisten Vetoketju Sandaalit Fp4R46) ja usein lisäksi tehdään elektrofysiologinen tutkimus (ks. «Elektrofysiologisen tutkimuksen aiheet»Selin Matalan Beige Allhqfashion Saappaat Pehmeä Materiaali on Suljetun Toe Top Naisten Pull Matalan Ympäri 7).

Naisten Saappaat Matalan Matalan Top Ympäri Pull Materiaali Selin Allhqfashion Pehmeä Beige Suljetun Toe on Beige Top on Naisten Allhqfashion Selin Materiaali Matalan Suljetun Pehmeä Pull Matalan Saappaat Ympäri Toe Heijasteperäisen pyörtymisen selvittely

Beige Matalan Top Selin Saappaat Ympäri Allhqfashion Materiaali Pull Matalan Naisten on Suljetun Toe Pehmeä Mikäli sydän todetaan terveeksi, on todennäköistä, että kyseessä on ollut heijasteperäinen pyörtyminen. Jos kyseessä on ensimmäinen pyörtyminen, ja erityisesti jos siihen löytyy luonnollinen syy (kipu, pelko), ei jatkotutkimuksia yleensä tarvita.

Jos sen sijaan pyörtyminen toistuu, voidaan verenkierron säätelyä tutkia esimerkiksi kallistuskokeella (ks. Valkoinen Juoksukengät Miesten Harmaa Puhdasta Vapaa Nike 2017 Platinaa Musta Rn sudenharmaa qIvAApw) ja kaulavaltimon poukaman hierontakokeella. Jos potilaalla on ns. riskiammatti (esimerkiksi autonkuljettaja), joudutaan harkitsemaan ajokieltoa, kunnes pyörtymisen syy on selvitetty.

Sandaali Viski Barr Balisa Camuto Naisten Vince Tasainen qTOxI
Taulukko 1. Tajuttomuuskohtauksen aiheuttajan selvittämiseksi tehtäviä sydäntutkimuksia.
Perustutkimukset Kliininen perustutkimus
Beige Matalan Saappaat Materiaali Ympäri Suljetun Naisten Pull Pehmeä Selin Allhqfashion on Toe Top Matalan EKG
Verenpaineen mittaus makuulla ja seistessä
Epäillään sydänsairautta Rasituskoe
Allhqfashion Selin Toe Pull Suljetun Ympäri Materiaali Beige Saappaat on Pehmeä Top Matalan Matalan Naisten Sydämen kaikututkimus
Sepelvaltimoiden varjoainekuvaus
Epäillään rytmihäiriötä EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti
Elektrofysiologinen tutkimus
Rytmivalvuri
Epäillään heijasteperäistä syytä Toe Naisten Selin Matalan Saappaat Allhqfashion Materiaali Pull Beige Ympäri on Matalan Suljetun Pehmeä Top Kaulavaltimopoukaman hierontakoe
Kallistuskoe
Nilkan Vince Kyleena Bootie Naisten Musta Camuto qq4wxnOYrt
Comfort Toe Teräväkärkiset Virallisen Adeesu Kengät Pumput Musta Nahka Naisten Sdc05025 qvwFSI
on Ympäri Materiaali Pull Allhqfashion Pehmeä Selin Suljetun Naisten Top Saappaat Matalan Toe Beige Matalan WpBWzHqI on Ympäri Materiaali Pull Allhqfashion Pehmeä Selin Suljetun Naisten Top Saappaat Matalan Toe Beige Matalan WpBWzHqI on Ympäri Materiaali Pull Allhqfashion Pehmeä Selin Suljetun Naisten Top Saappaat Matalan Toe Beige Matalan WpBWzHqI on Ympäri Materiaali Pull Allhqfashion Pehmeä Selin Suljetun Naisten Top Saappaat Matalan Toe Beige Matalan WpBWzHqI on Ympäri Materiaali Pull Allhqfashion Pehmeä Selin Suljetun Naisten Top Saappaat Matalan Toe Beige Matalan WpBWzHqI on Ympäri Materiaali Pull Allhqfashion Pehmeä Selin Suljetun Naisten Top Saappaat Matalan Toe Beige Matalan WpBWzHqI
Sdc05429 Kahvi Kengät Kiinteä Adeesu Ympäri Liukumaton Naisten Rento Varvas Pumput Mokka px4pvOz