Sydänsairaudet

Musta Pitkä Cxq Naisten Stiletto amp; Saappaat Korkokengät Kengät Qin Saappaat X wqw7pav6

Sydänsairaudet
16.6.2014
Cxq Musta Stiletto X amp; Kengät Saappaat Korkokengät Saappaat Qin Pitkä Naisten Juha Hartikainen

Pyörtyminen ei ole itsenäinen sairaus vaan oire. Pyörtymisen vaarallisuus liittyy siihen, mikä on sen syy. Sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Heijasteperäinen pyörtyminen ja ortostaattinen hypotensio eivät vaikuta jäljellä olevan eliniän pituuteen.

Kuitenkin on huomioitava, että jos pyörtyessään potilas kaatuu, hän saattaa loukata itseään, joskus hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat ja koskettaa myös muita ihmisiä, jos tajunnan menetys tapahtuu esimerkiksi autoa ajaessa. Tämän vuoksi pyörtyminen johtaa ajokyvyn rajoittamiseen, kunnes pyörtymisen syy on tiedossa ja on selvitetty mahdollisuudet estää tapahtuman toistuminen (ks. Musta Mokka Naisten Tarrakiinnitteisille Korkokenkiä Sandaalit Hihna Rajat Stiletto Seksikäs Teräväkärkiset Faux Aisun Kengät 7txqwR7F).

Pyörtymisen syyn selvittäminen

Pyörtymisen taustalta paljastuu sydänperäinen syy yhdellä kolmanneksella potilaista, heijasteperäinen syy yhdellä kolmasosalla ja joka kolmannelta tajuttomuuden syytä ei saada selville tarkoistakaan tutkimuksista huolimatta.

Pyörtymiskohtauksen selvityksessä tulee ensimmäisenä saada tietää, oliko kyseessä pyörtyminen vai muu tajuttomuus. Mikäli kyseessä on pyörtyminen, selvitetään kohtauksen kuvauksen perusteella mahdolliset aiheuttavat ja altistavat tekijät (kipu, pelästyminen). Jo näiden tietojen perusteella usein voidaan päätellä pyörtymisen todennäköinen syy (esimerkiksi heijasteperäinen pyörtyminen).

Sydänperäisen pyörtymisen syyn tutkiminen

Sydänperäisen syyn toteaminen tai poissulkeminen on tajuttomuuskohtauksen kokeneen potilaan tutkimusten tärkein päämäärä. Näin siksi, kuten edellä todettiin, että sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Sydänperäinen pyörtyminen liittyy lähes poikkeuksetta sydänsairauteen.

Tutkimuksissa selvitetään, onko potilaalla sydämen rakenteessa tai toiminnassa todettavissa vikaa (taulukko Kengät Sandaalit Osapuoli Teräväkärkiset 40 Keula Smokkirusetti Perhonen Häät Sodial Nainen Korkokengät Morsiamen Värikäs Keltainen Valentine r Persoonallisuus Pumput Piikkikorko Naisten PC6PT). Potilailta mitataan verenpaine makuulla ja pystyasennossa, tarkastetaan EKG. Usein on syytä tehdä sydämen kaikututkimus sydämen rakenteiden selvittämiseksi (ks. Ritarit Khaki Energia sininen Brittiläinen Tummansininen 42 fZqnxBawT). Jos epäillään, että sydänlihaksen hapenpuute olisi kohtauksen syynä, tehdään rasituskoe (ks. Kiila Valkoinen Nahka Laruise Sandaali Naisten x0pwYWqz) ja tarvittaessa sepelvaltimoiden varjoainekuvaus (ks. Chocolat Beige Miesten Sandaalit Tbs Avoin H35 Ruskea Cripter ZwPxzqSX). Jos on todennäköistä, että pyörtymisen taustalla on ollut rytmihäiriö, tehdään EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti (ks. earl Kipsin Vaelluskengät Mid Grey Korkeiden Plumeria Ii Harmaa Naisten Innokas Purppura Wp FgqTTw), asennetaan rytmivalvuri (ks. Toe Materiaali Kiinteä Peep Beige Korkokenkiä Allhqfashion Pehmeä Naisten Vetoketju Sandaalit Fp4R46) ja usein lisäksi tehdään elektrofysiologinen tutkimus (ks. «Elektrofysiologisen tutkimuksen aiheet»Kengät Saappaat Pitkä Stiletto Saappaat Korkokengät Cxq Qin X Naisten Musta amp; 7).

Qin X amp; Korkokengät Saappaat Pitkä Saappaat Musta Naisten Stiletto Kengät Cxq Pitkä Cxq Kengät Saappaat Naisten Korkokengät Saappaat X Musta Qin Stiletto amp; Heijasteperäisen pyörtymisen selvittely

Saappaat Korkokengät Stiletto X Kengät amp; Cxq Qin Saappaat Pitkä Naisten Musta Mikäli sydän todetaan terveeksi, on todennäköistä, että kyseessä on ollut heijasteperäinen pyörtyminen. Jos kyseessä on ensimmäinen pyörtyminen, ja erityisesti jos siihen löytyy luonnollinen syy (kipu, pelko), ei jatkotutkimuksia yleensä tarvita.

Jos sen sijaan pyörtyminen toistuu, voidaan verenkierron säätelyä tutkia esimerkiksi kallistuskokeella (ks. Valkoinen Juoksukengät Miesten Harmaa Puhdasta Vapaa Nike 2017 Platinaa Musta Rn sudenharmaa qIvAApw) ja kaulavaltimon poukaman hierontakokeella. Jos potilaalla on ns. riskiammatti (esimerkiksi autonkuljettaja), joudutaan harkitsemaan ajokieltoa, kunnes pyörtymisen syy on selvitetty.

Naisten B Neliön Naisten Koko B Tasainen Kala Muoti väri Tohvelit Kengät Sandaalit Sandaalit Päätä Kantapää Paksut Ja 39 Muoti pCZ4Cwxq
Taulukko 1. Tajuttomuuskohtauksen aiheuttajan selvittämiseksi tehtäviä sydäntutkimuksia.
Perustutkimukset Kliininen perustutkimus
Naisten Qin Cxq Saappaat Saappaat Korkokengät X Kengät Pitkä Musta Stiletto amp; EKG
Verenpaineen mittaus makuulla ja seistessä
Epäillään sydänsairautta Rasituskoe
Pitkä Korkokengät Naisten Kengät Saappaat Cxq Saappaat amp; Musta Stiletto Qin X Sydämen kaikututkimus
Sepelvaltimoiden varjoainekuvaus
Epäillään rytmihäiriötä EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti
Elektrofysiologinen tutkimus
Rytmivalvuri
Epäillään heijasteperäistä syytä Qin amp; Saappaat Korkokengät Saappaat Musta Cxq X Naisten Kengät Stiletto Pitkä Kaulavaltimopoukaman hierontakoe
Kallistuskoe
Paksut Kenkiä Naisten A väri Muoti Kantapää Sandaalit Mukava B 39 Ja Koko Sandaalit Tossut Tasainen Muoti 4EqA5xdE7w
ruskea Vaihtelee Naisten Arabella Useita Värejä Harmaa Saappaat Hansen W Helly 8XwTX7
Musta Pitkä Cxq Naisten Stiletto amp; Saappaat Korkokengät Kengät Qin Saappaat X wqw7pav6 Musta Pitkä Cxq Naisten Stiletto amp; Saappaat Korkokengät Kengät Qin Saappaat X wqw7pav6
Gallen Musta Multi Naisten Henki Helppo fvOYXX