Shangyi Salsa Naisten Punainen Kantapää Pitsi Latinalaisen Punainen Räätälöityjä Keltainen Muokattavissa Musta Tanssikengät Orx5IAr Shangyi Salsa Naisten Punainen Kantapää Pitsi Latinalaisen Punainen Räätälöityjä Keltainen Muokattavissa Musta Tanssikengät Orx5IAr

Shangyi Salsa Naisten Punainen Kantapää Pitsi Latinalaisen Punainen Räätälöityjä Keltainen Muokattavissa Musta Tanssikengät Orx5IAr

Huimausta, päänsärkyä, jatkuva räkätauti. Karhuvuoren koulun oppilaat menivät tiistaina koululakkoon Kotkassa. Kotiin jäi noin 300 oppilasta. Koululakko oli protesti sisäilmaongelmista kärsivän koulun korjaamiseksi tai uuden rakentamiseksi.

terveys
Yle / Juha Korhonen

Kotkan Karhuvuoren koulun oppilaat saivat nukkua tiistaina pitkään.

– Heräsin kymmenen maissa. Nukuin, kun kerrankin sai, kertoo 15-vuotias Ninni Laasanen Karhuvuoren koulun 9B-luokalta.

Pelkkää joutenoloa päivä ei ole ollut. Ohjelmassa on ollut kokeisiin lukemista ja myös lakko pyörii mielessä.

– Tosi hienoa, että ihmiset ovat lähteneet tähän mukaan. Toivottavasti sillä on myös vaikutusta.

Koululakkoon osallistui noin 300 oppilasta, lähes koko koulu. "Lakkorikkureita" eli kouluun normaalisti menneitä oppilaita oli noin 20.

Evakkotiloissakin hometta?

Karhuvuoren koululaiset ovat käyneet koulua evakkotiloissa reilun vuoden verran. Evakkoon heidät siirrettiin koulun sisäilmaongelmien takia. Nyt myös evakkotiloissa on havaittu ilmanvaihto-ongelma, jonka oppilaat uskovat johtuvan homeesta. Asiaa tutkitaan parhaillaan.

– Viime viikolla meinasin pyörtyä englannintunnilla, koska siellä on niin huono ilma. Kavereilla on jatkuvaa päänsärkyä, huimauksesta ja oppilaita on koko ajan kipeinä, Laasanen sanoo.

Opettajat saivat tiedon koululakosta maanantai-iltana ja ehtivät totutella lakkoon yön yli.

Tosi hienoa, että ihmiset ovat lähteneet tähän mukaan. Toivottavasti sillä on myös vaikutusta.

Ninni Laasanen

– Päätimme, että opetus järjestetään kuten normaalisti. Vanhemmat saavat halutessaan hakea kotitehtävät koululta, kertoo apulaisrehtori Suvi Takkinen.

Karkkia Saappaat Naisten kameli Lumi Tropéziennes Les Ruskea 5gUwBB

Suunnitelmissa uusi koulu

Karhuvuoren koulun kohtalo on roikkunut ilmassa jo vuosia. Oppilaiden vanhemmat ovat odottaneet päättäjiltä ratkaisua, jota ei ole tullut. Evakkotilat entisessä hoitoalan oppilaitoksessa ja pihaparakeissa ovat olleet oppilaiden ja vanhempien mielestä ahtaat ja epäkäytännölliset.

Tiistaina kaupungilla oli vanhemmille ja oppilaille hyviä uutisia: se järjestää parin viikon kuluttua vanhemmille tiedotustilaisuuden Karhuvuoren koulun jatkosta.

– Näyttää siltä, että vanhaa koulua ei korjattaisi vaan rakennettaisiin sen tilalle uusi. Uusi koulu olisi edullisempi vaihtoehto, kertoo Kotkan palvelujohtaja Jorma Haapanen.

"Lakolla ei vaikutusta"

Karhuvuori on nyt perusteilla olevan, Kotkan kouluinvestointeja hoitavan kiinteistöyhtiön ykköskohde. Vanhempien painostuksella ei Haapasen mukaan ole ollut vaikutusta asioiden kulkuun.

– Emme ole voineet kertoa asiasta aikaisemmin, koska mitään tiedotettavaa ei ole ollut. Valtuusto päätti kiinteistöyhtiön perustamisesta vasta pari viikkoa sitten.

Koulun rakentaminen pyritään aloittamaan ensi vuonna. Käyttöön se tulisi vuoden 2016 alusta.

Oppilaat palaavat kouluun keskiviikkona.

Mehrfarbig Miesten Vaelluskengät Haglöfs Gt Miesten true Matalasta Black Monivärinen Dynamiittia Mistral 2fa 04XXtwq
väri Koko 03 Ja Cn39 Feifei Muoti Syksyn Uk6 Hengittävä Miesten 3 Kevään Kengät Kestävä Kulutusta Väriä Eu39 Juoksu O7xw6
Vaaleanpunainen Zanotti Giuseppe Sandaalit Mokka E800103008 Naisten Suunnittelu wZzqdRI